Konferenca
Jačanje društvenog dijaloga o pravima ranjivih grupa u zapošljavanju

 

Kulturni centar Rex
Beograd, 8. 10. 2015

 
Uloga Evropskog parlamenta u zagovaranju uključenosti socijalnih partnera i organizacija civilnog društva u politike različitosti

 

Tanja Fajon, poslanica Evropskog parlamenta

 

Nacionalna konferencija: „Jačanje društvenog dijaloga o pravima ranjivih grupa u zapošljavanju“
Beograd, 8. 10. 2015

 

 
Nacionalna konferencija: „Jačanje društvenog dijaloga o pravima ranjivih grupa u zapošljavanju“

Rex, Jevrejska 6

 

 

Četvrtak, 8. 10. 2015. godine

 

 

Otvaranje konferencije (uvodna obraćanja)

 

10.00 – 10.05

Obraćanje domaćina konferencije: Milan Đurić, Gayten
LGBT

10.05 – 10.10 

Obraćanje počasne gošće konferencije: Suzana Paunović, Kancelarija za ljudska manjinska prava
10.10 – 10.15     

Obraćanje glavne Koordinatorke projekta: Nataša Sukič,
Škuc LL
10.15 – 10.20

Obraćanje lokalne Koordinatorke projekta: Jelena Vasiljević

 

 

Uloga i važnost društvenog dijaloga i učešća vladinih institucija i organizacija civilnog društva u promociji i organizovanju aktivnosti za ranjive grupe u sindikatima


10.20 – 10.30                                          

Uloga Evropskog parlamenta u zagovaranju uključenosti socijalnih partnera i organizacija civilnog društva u politike različitosti: Tanja Fajon, poslanica Evropskog parlamenta

10.30 – 10.40


Uloga nacionalnog parlamenta u zagovaranju uključenosti socijalnih partnera i organizacija civilnog društva u politike različitosti: UGS Nezavisnost
10.40 – 10.50Uloga Ministarstva za rad RS  u zagovaranju uključenosti socijalnih partnera i organizacija civilnog društva u politike različitosti: Laslo Čikoš, Ministarstvo za rad RS, Državni sekretar
10.50 – 11.10 

Pauza za kafu
Moderacija: Tatjana Greif, Škuc LL

 

 

Dobre prakse i kampanja


11.10 – 12.30   
Okrugli sto: Kako dobiti podršku javnosti za upravljanje
različitosti pri zapošljavanju
Učesnici/e: Lepojka Carevic Mitanovski- Iz kruga,
Đurđica Ergić– Bibija, Aleksandra Nestorov-AŽC, Ivana
Stjelja-Praxis, Jelena Diković-novinarka

12.10 – 12.30

Diskusija
Moderacija: Biljana Maletin
12.30 – 14.00
Pauza za ručak

 

 

Nacionalne mreže OCD za zaštitu prava ranjivih društvenih grupa

 

14.40 – 14.50 Koalicija protiv diskriminacije

14.50 -  15.00

Žene protiv nasilja
15.00 – 15.10
Ženska romska mreža
15.10 – 15.20
Platforma LGBT organizacija
15.20 – 15.30

ERA- regionalna asocijacija
Moderacija: Biljana Maletin
15.30 – 15.45
Pauza za kafu

 

 

Zaključci konferencije

 

15.45 - 16.15 

Predstavljanje početnih predloga preporuka Konferencije,
rasprava i kopreporuke učesnika/ca Konferencije
Završne misli
Moderacija: Milan Đurić, Aleksandra Gavrilović


 
Nacionalna konferenca o ne-diskriminacijskih načelih v EU
Društvo ŠKUC in Sindikat SVIZ vas vabimo, da sodelujete na nacionalni konferenci o ne-diskriminacijskih načelih v EU Krepitev socialnega dialoga o pravicah ranljivih skupin v zaposlovanju, ki bo 22. novembra potekala v Ljubljani (City hotel).
 
Častni pokrovitelj konference je župan mesta Ljubljana, gospod Zoran Janković.
 
Na konferenci bomo obravnavali številne teme, med drugim vsebine, ki se bodo nanašale na vlogo nevladnih organizacij in sindikalnih združenj:
  • pri civilnem in socialnem dialogu o ne-diskriminacijskih politikah v zaposlovanju,
  • pri implementiranju upravljanja raznolikosti v zaposlovanju in
  • pri nadziranju in vrednotenju nacionalne proti-diskriminacijske zakonodaje in politikna trgu dela in zaposlovanja.
Konferenca bo priložnost za pogovor o tem, kako lahko nevladne organizacije, socialni partnerji, Evropska unija in nacionalne vlade sodelujejo pri oblikovanju takšnih politik, ki bodo določale proti-diskriminacijske ukrepe v zaposlovanju.
 
V prilogi posredujemo osnutek programa konference in prijavnico. Če se želite konference udeležiti, prosimo, da nam izpolnjeno prijavnico pošljete čim prej (najkasneje do 21. novembra 2012), saj je število udeleženk in udeležencev (ki bodo imeli na voljo brezplačno kosilo) omejeno.
 
Prijavnico pošljite na e-naslov:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  ali po pošti na Škuc-LL, Metelkova 6, 1000 Ljubljana, Slovenija.
 
S spoštovanjem,
 
Nataša Sukič, ŠKUC
Sandi Modrijan, SVIZ
 
 
Dodatne informacije o konferenci so na voljo na telefonski številki 040/220-196 (Nataša Sukič) ali 040/950-973 (Tatjana Greif) ali po e-pošti  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .
 
Program podpira Direktorat za pravosodje Evropske komisije.
Program sofinancirata Društvo ŠKUC in Sindikat SVIZ.
Vsebina dokumenta ne odraža nujno stališč in mnenja Evropske komisije. 
Informacija Evropske komisije:
Finančno podporo zagotavlja Program Evropske skupnosti za zaposlovanje in socialno solidarnost (2007-2013). PROGRESS je bil ustanovljen kot finančna podpora implementaciji ciljev Evropske unije na področju zaposlovanja in socialnih zadev, kot določa Socialna agenda, s čimer prispeva k uresničevanju ciljev Lizbonske strategije. Ciljna skupina sedemletnega programa PROGRESS so vsi deležniki, ki lahko pripomorejo k oblikovanju in razvoju ustreznih in učinkovitih politik ter zakonodaje na področju zaposlovanja in socialnih zadev v EU-27, EFTA-EEA in v državah kandidatkah.
 
Poslanstvo programa PROGRESS je krepiti prispevek EU pri podpori državam članicam v prizadevanjih za odpiranje novih in boljših delovnih mest in izgradnji bolj kohezivne družbe. Za dosego tega bo PROGRESS pomagal pri: analizi in svetovanju glede razvoja politik v vsebinskih okvirih programa PROGRESS; monitoringu in poročanju o implementaciji zakonodaje in politik EU v vsebinskih okvirih programa PROGRESS; promociji prenosa politik, znanj in podpore med državami članicami o ciljih in prioritetah; primerjavi pogledov med deležniki in širšo javnostjo.
 

 

 
VABILO K SODELOVANJU
IN NAJAVA »DNEVOV RAZNOLIKOSTI« TER KONFERENCE »KREPITEV SOCIALNEGA IN CIVILNEGA DIALOGA S POMOČJO SAMOORGANIZIRANJA RANLJIVIH SKUPIN V SINDIKATU«

Vse zainteresirane posameznike in posameznice, predstavnike sindikatov in nevladnih organizacij v Sloveniji, vabimo na konferenco “Krepitev socialnega in civilnega dialoga s pomočjo samoorganiziranja ranljivih skupin v sindikatu”, ki bo 22. novembra 2012 v Ljubljani in bo predstavljala vrhunec dogajanj v okviru »Dnevov raznolikosti«, ki se bodo odvijali med 19. in 23. novembrom 2012 na različnih lokacijah v Ljubljani.

Prav tako vas vabimo, da nam čim prej pošljete svoje programske ideje in pobude, v kolikor se želite aktivno vključiti v izvajanje vsebin na dogodkih, ki bodo potekali v okviru »Dnevov raznolikosti«.

Zgoraj omenjene dogodke v okviru projekta Evropske Komisije “Samoorganiziranje ranljivih skupin v sindikatu” organiziramo društvo Študentski kulturni center - ŠKUC (nosilec projekta) in Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture – SVIZ (partner projekta). Dogodki so sofinancirani s strani Evropske Komisije (v okviru programa PROGRESS) in ŠKUC ter SVIZ.

Konfrerenca bo združila približno sto udeležencev iz civilne družbe, sindikatov, strokovnjakov, predstavnikov Evropske Komisije, slovenskega parlamenta, vlade Republike Slovenije in medijev. Vsebine konference se bodo nanašale na vlogo nevladnih organizacij in sindikalnih združenj:
  • pri civilnem in socialnem dialogu o nediskriminacijskih politikah v zaposlovanju,
  • pri implementiranju samoorganiziranja ranljivih skupin v zaposlovanju in
  • pri nadziranju in vrednotenju nacionalne protidiskriminacijske zakonodaje in politik na trgu dela in zaposlovanja.
Konferenca bo visoko profiliran dogodek, ki bo ponujal priložnosti za pogovor o tem, kako lahko nevladne organizacije, socialni partnerji, Evropska unija in nacionalne vlade sodelujejo pri oblikovanju takšnih politik, ki bodo določale proti-diskriminacijske ukrepe v zaposlovanju (s fokusom na sektor vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture). Te tematike bodo na plenarnem zasedanju predstavili glavni govorci in govorke. Podrobneje bodo obravnavane na okrogli mizi, z namenom predstavitve modela samoorganiziranja ranljivih skupin v sindikatu in z namenom osveščanja sindikatov, upravnih in zakonodajnih teles ter drugih udeležencev v procesu.

Vljudno vas naprošamo, da nam svoje morebitne vsebinske predloge za »Dneve raznolikosti« in konferenco in pošljete čim prej na e-naslov:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Prav tako vas vljudno prosimo, da nam svojo udeležbo na konferenci najavite čim prej, saj bo število mest udeležencev omejeno.

Podrobnejše povabilo s programom konference in »Dnevov raznolikosti« vam bomo posredovali v mesecu oktobru 2012.

Veselimo se sodelovanja z vami na področju samoorganiziranja ranljivih skupin v sindikatu in uvajanja proti-diskriminacijskih ukrepov v zaposlovanju!

S spoštovanjem,
Nataša Sukič, vodja projekta

 
PROGRESS. Samoorganiziranje ranljivih skupin.
Program podpira Direktorat za pravosodje Evropske komisije
Program sofinancirata Društvo ŠKUC in Sindikat SVIZ.
Vsebina dokumenta ne odraža nujno stališč in mnenja Evropske komisije.
Informacija Evropske komisije
Finančno podporo zagotavlja Program Evropske Skupnosti za Zaposlovanje in Socialno Solidarnost (2007-2013). PROGRESS je bil ustanovljen kot finančna podpora implementaciji ciljev Evropske unije na področju zaposlovanja in socialnih zadev, kot določa Socialna agenda, s čimer prispeva k uresničevanju ciljev Lizbonske strategije. Ciljna skupina sedemletnega programa PROGRESS so vsi deležniki, ki lahko pripomorejo k oblikovanju in razvoju ustreznih in učinkovitih politik ter zakonodaje na področju zaposlovanja in socialnih zadev v EU-27, EFTA-EEA in v državah kandidatkah.
Poslanstvo programa PROGRESS je krepiti prispevek EU pri podpori državam članicam v prizadevanjih za odpiranje novih in boljših delovnih mest in izgradnji bolj kohezivne družbe. Za dosego tega bo PROGRESS pomagal pri: analizi in svetovanju glede razvoja politik v vsebinskih okvirih programa PROGRESS; monitoringu in poročanju o implementaciji zakonodaje in politik EU v vsebinskih okvirih programa PROGRESS; promociji prenosa politik, znanj in podpore med državami članicami o ciljih in prioritetah; primerjavi pogledov med deležniki in širšo javnostjo. 
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2
December 2017 January 2018 February 2018
Po To Sr Ce Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31